1401/02/14   شعر امروز   کدخبر: 1437   نظر: 0   بازدید: 1333   خبرنگار: شمیلا شهرابی چاپ

فراخوان نخستین جشنواره ملی شعر نیکوکاری در ایران

فراخوان نخستین جشنواره ملی شعر نیکوکاری در ایران

توجه به امر نیکوکاری و گسترش این نهاد مقدس در بنیۀ فرهنگ پر شکوه ایران از جمله امور بسیار با اهمیتی است که می تواند جامعه را به شکوفایی برساند تا آنجا که هر ایرانی یک نیکوکار باشد. برای محقق شدن این مهم نخستین جشنواره شعر ملی نیکوکاری را بنا نهادیم تا قدم‌های راسخی را در این راه برداشته شود. 


به گزارش خبرگزاری شعر ایران- تارنا :نخستین جشنواره ی شعر نیکوکاری به مدیریت «محمدمهدی خان محمدی» دبیر این کانون و جشنواره نباشد که درخصوص برگزاری جشنواره نیکوکاری در ادامه توضیحاتی را عنوان می کنند.

نخستین جشنواره ملی شعر نیکوکاری در ایران فرخوان داد:

توجه به امر نیکوکاری و گسترش این نهاد مقدس در بنیۀ فرهنگ پر شکوه ایران از جمله امور بسیار با اهمیتی است که می تواند جامعه را به شکوفایی برساند تا آنجا که هر ایرانی یک نیکوکار باشد. برای محقق شدن این مهم نخستین جشنواره شعر ملی نیکوکاری را بنا نهادیم تا قدم‌های راسخی را در این راه برداشته شود. 

((مرکز فرهنگ نیکوکاری خیر ماندگار )) این جشنواره را برگزار کرده است و ماموریت اصلی این مرکز، تولید ایده و محتوای فرهنگی‌هنری، گفتمان‌سازی، جریان‌سازی و ترویج فرهنگ نیکوکاری است. در این راستا قصد دارد با برگزاری جشنوار شعر، جریان نیکوکاری را در ادبیات ایران گسترش دهد.

اهداف جشنواره

برکات و ثمرات درخت نیکوکاری هر چند قابل شمارش نیست اما باید در بین تمام محصنات مواردی را هدف‌گیری کرد که اولویت بیشتری دارد:

1 . گسترش فرهنگ نیکوکاری در بین مردم:

با شنیدن نام نیکوکاری اولین تصور عرفی چنین ست که فرد ثروتمندی بخشی از پول خویش را صرف امور خیر کرده ست در صورتی که ما می‌خواهیم بگویم هر انسانی می تواند نیکوکار باشد و با نشان دادن سایر مصادیق، نیکوکاری را به عنوان امری که در لحظه لحظه زندگی جاری ست در‌ فرهنگ عمومی ثبت کنیم و بگوییم که هر فردی ولو به مقدار یک لبخند، می تواند نیکوکار باشد. از سوی دیگر بیان کنیم که نیکوکاری از جمله امور انسانی و فرامذهبی ست و مختص به عقیده خاص یا جریان خاصی نمی باشد.

2 . تشخص دادن به نیکوکاری در جریان ادبی کشور:

نیکوکاری در سابقه ادبیات این مرز و بوم جایگاه ویژه ای داشته است اما بیشتر در قالب موعظه و پند، در ادبیات تعلیمی قابل رد گیری ست که با روی کار آمدن تعاریف مدرن هنر و شعر این بخش ادبیات به فراموشی سپرده شد.

در این جشنواره در قدم اول می خواهیم اثبات کنیم که نیکوکاری نه تنها در ادبیات تعلیمی بلکه در سایر بخش ها و حتی در شعر مدرن امروز نیز قابل جریان ست و در قدم بعدی بتوان در کنار شعر عاشقانه، شعر آئینی ، شعر دفاع مقدس و... شعر نیکوکاری را تشخص بدهیم و به اثبات برسانیم که مانند رودی راه خویش را در همه اعصار باز کند.

3 . گسترش دغدغه ی نیکوکاری در سطح نخبگانی :

در میان هفت هنر، شعر در ایران از اهمیت ویژه ای برخورد ست چرا که سرعت نفوذ و تاثیر چشم‌گیری دارد، شاعران به عنوان نخبگان این عرصه چنانچه اهمیت نیکوکاری را درک کنند به صورت خود جوش به آن می‌پردازند و در مورد آن مطالبه می کنند و به آن جهت مطلوب می دهند و در نهایت نیکوکاری را میان مردم به وجه شایسته گسترش می دهند.

4 . ترویج ادبیات نیکوکاری به محوریت سیره معصومین (علیهم السلام):

در مجموعه این جشنواره‌ بخش ویژه ای اختصاص داده شده است که می‌توان با نگاه به سیره معصومین و نشان دادن مشی و رفتار اهل بیت مردم را به امر خیر ترغیب کند.

روند جشنواره:

جشنواره از دوم بهمن ماه 1400 به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز و تا به امروز مسیر بسیار مبارکی را طی کرده است، در مراسم افتتاحیه و رونمایی از پوستر جشنواره  که در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد. اساتید ارجمندی مانند دکتر سید مهدی طباطبایی، دکتر علی داوودی، ناصرفیض، امید مهدی نژاد، میلاد عرفان پور، فاطمه نانی زاد ، حجت الاسلام حسین مودب و... به شعرخوانی حول محور نیکوکاری پرداختند که با اجرای مژده لواسانی همراه بود. 

در ادامه با برگزاری محافل شعرخوانی در استان های مختلف جشنواره پر بارتر شد و توانست از ظرفیت استان ها نیز بهره ببرد:

قم: همزمان با ایام ولادت مولی‌الموحدین حضرت علی(ع)، این محفل شعر خوانی با حضور استاد محمد علی مجاهدی پدر شعر آیینی کشور، سید حمیدرضا برقعی، سید محمدجواد شرافت، احمد علوی، محمد جواد الهی‌پور، سید مهدی موسوی، مرتضی حیدری آل کثیر، سمانه خلف‌زاده و راضیه مظفری در مؤسسه جامعه المرتضی قم برگزار شد. 

کرمان: دومین محفل شعر خوانی شعر نیکوکاری با شعرخوانی جمعی از شاعران استان کرمان- احمد اسداللهی، منوچهر افضلی، حامد حسینخوانی، فریبا کاظمی، رزا رودینی، مهدی گنجی و محمدرضا اسفندیارپور- در موزه هنر های معاصر صنعتی کرمان برگزار شد.

رشت: سومین محفل شعرخوانی در خانه میرزاکوچک خان جنگلی با حضور رضا نیکوکار، آرش پورعلیزاده، مرضیه فرمانی، مجتبی حاذق، محمدرضا میرزاده، رقیه آزادنیا، مریم پیله‌ور و محمدجواد الهی‌پور در روز بزرگداشت شاعر گرانقدر نظامی گنجوی برگزار شد.

مشهد: چهارمین محفل شعر نیکوکاری، شامگاه ۲۷ فروردین‌ماه همزمان با شب میلاد کریم اهل‌بیت(ع) صحن امام حسن مجتبی(ع) حرم مطهر رضوی برگزار شد. در ابتدای این محفل که اجرای آن را قاسم رفیعا، شاعر کشورمان عهده‌دار بود، حجت‌الاسلام سیدحسین سیدی به تبیین نیکوکاری در سیره اهل بیت(ع) که یکی از محورهای جشنواره است، پرداخت و درباره وجوه نیکوکاری در شخصیت امام حسن مجتبی(ع) سخن گفت. در ادامه جمعی از شاعران نام‌آشنا همچون محمدجواد غفورزاده(شفق)، محمدکاظم کاظمی، حجت‌الاسلام حسین مؤدب، سیدرضا یعقوبی‌آل، حجت‌الاسلام سیدروح‌الله مؤید، رضا رحیمی عنبران، حجت‌الاسلام علی مقدم عاصی، احمد حیدری، حجت‌الاسلام سیدالوالفضل مبارز، علیرضا خاکساری به شعرخوانی پرداختند.

خان محمدی در مورد

موضوعات و محورهای جشنواره اینگونه توضیح دادند:

همدلی، همیاری و یاری گری: درک هم نوع، کمک به دیگران، صله ارحام و یاری رساندن به دوستان و آشنایان، تکثیر محبت و دوستی در جامعه و...

 پرداختن به مصادیق نیکوکاری: صدقه، انفاق، وقف، تکریم سالمندان، کمک به بیماران خاص، کارآفرینی، مهارت افزایی توان یابان، محیط زیست و…

 آسیب‌های اجتماعی: فقر، طلاق، کودکان کار، مناطق محروم، کارتن خوابی، زنان بی سرپرست و

4. نیکوکاری در قرآن و سیره اهل بیت (علیهم السلام)

بخش‌های جشنواره:

شعرکلاسیک

 سپید و نیمایی

ترانه و شعر محاوره

شعر کودک و نوجوان

شعر کوتاه (رباعی و دوبیتی)

ایشان برای آشنایی هر چه بیشتر هنرمندان و دوستان اهل قلم سایت این جشنواره را نیز معرفی کرده اند.

(برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام در جشنواره به سایت www.adab.kheir.ir  مراجعه کنید).



جوایز جشنواره

در هر بخش ( به جز بخش شعر کوتاه):

نفر اول 40ملیون ریال + تندیس و لوح تقدیر جشنواره

 نفر دوم 30 ملیون ریال + لوح تقدیر جشنواره

 نفر سوم 20 ملیون ریال + لوح تقدیر

بخش شعر کوتاه : هر شعر برگزیده مبلغ 5ملیون ریال + لوح تقدیر




اخبار پیشنهادی

برچسب ها: خبرگزاری شعر تارنا محمدمهدی خان محمدی نخستین جشنواره ملی شعر نیکوکاری در ایران جشنواره ملی شعر جشنواره ملی شعر نیکوکاری

اشتراک گذاری :

مطالب مرتبط

    نظرات


    لطفا نظرات خود را به زبان فارسی بنویسید و از نوشتن آن با الفبای لاتین خودداری کنید.