به گزارش خبرگزاری شعر ایران-تارنا: علیرضا طبایی، شاعر و ترانهسرا در ۸۰ سالگی از دنیا رفت. احمد طبایی، فرزند این شاعر با اعلام این خبرگفت: پدر امروز صبح (دوشنبه، ۱۹ شهریور) از دست رفت. او با بیان اینکه در شوک این اتفاق است، افزود: هنوز زمان مراسم تشییع و خاکسپاری مشخص نیست.
علیرضا طبایی از شاعران تاثیرگذار در سیر تکوینی غزل معاصر به شمار میرود، از سال ۱۳۴۸ به بعد به عرصه ترانهسرایی نیز وارد شد. ترانه یا تصنیف در آن سالها وضع خوبی نداشت و به دور جانفرسای استفاده از کلمههای تکراری افتاده بود. شاعرانی چون پرویز وکیلی، نوذر پرنگ، علیرضا طبایی و محمدعلی بهمنی تلاش کردند که با ورود خود به این عرصه، فضا را تغییر دهند؛ که در نوع خود موفق هم بودند. اینان سبب شدند که ترانه، هم رنگ و بوی تازه به خود ببیند و هم از تکرار و ابتذال فاصله بگیرد. در این میان، طبایی همراه با کسان دیگری چون ایرج جنتی عطایی و شهیار قنبری تلاش کردند تا به ترانه یک روح تازه بدمند و تحولهایی هم در مضمون و هم در زبان و تصویر ترانههای آن روزگار پدید آورند.
علیرضا طبایی زاده ۱۴ آذر سال ۱۳۲۳ در شهر شیراز بود که امروز در ۸۰ سالگی در منزل خود از دنیا رفت. اولین مجموعه شعرش با عنوان «جوانههای پاییز» در تیرماه ۱۳۴۴ منتشر شد. او از سال ۱۳۴۸ به ترانهسرایی روی آورد و طی چند سال موفق به خلق ترانههایی همچون «طلسم آرزوها»، «کوچه میعاد»، «عشق تو نمیمیرد»، «تنها با گلها»، «شهر فرنگه چشمات»، «مرد سرگردان»، «یاد آن شبها»، «دختر دریاها»، «آسمان آسمان»، «نگاهم با نگاهت قصهها داره» و… شد. طبایی همچنین ۱۴ سال مسئولیت اداره صفحات شعر مجله «جوانان امروز» را برعهده داشت.
مجموعههای شعرهایی که از این شاعرمنتشر شده عبارتند از: «جوانههای پاییز» سال ۱۳۴۴، انتشارات پیروز، «از نهایت شب» سال ۱۳۵۰، انتشارات بامداد، «خورشیدهای آن سوی دیوار» سال ۱۳۶۰، انتشارات توس، «شاید گناه از عینک من باشد» سال ۱۳۸۵، انتشارات آیینه جنوب (این مجموعه به عنوان کتاب سال، برگزیده جایزه شعر خبرنگاران شد.)، «مادرم ایران» سال ۱۳۹۱، انتشارات شادان، «تندر اما ناگهانیتر» سال ۱۳۹۲، انتشارات آوای کلار، «تاک کهنسال و خوشههای صبح»، سال ۱۴۰۱، انتشارات آرادمان تهران، «عشق تو نمیمیرد» (مجموعه ترانه)، سال ۱۴۰۱، انتشارات آرادمان تهران. روحش شاد و یادش گرامی.
برچسب ها: خبرگزاری شعر تارنا سایت شعر علیرضا طبایی