1403/8/8   ادبیات داستانی   کدخبر: 13038   نظر: 0   بازدید: 1040   خبرنگار: سمیه بحرکاظمی چاپ

تحلیل دستاوردهای انجمن هنرمندان خودآموخته ایران؛

سخنرانی پیرامون تاریخ هنر خودآموخته در گالری کلکسیون

انجمن هنرمندان خودآموخته
انجمن هنرمندان خودآموخته

دکتر علیزاده، کیوریتور نمایشگاه هنرمندان نوگرا، از علی عزتی برای سخنرانی پیرامون تاریخ هنر خودآموخته و دستاوردهای انجمن هنرمندان خودآموخته ایران دعوت به عمل آورد.

به گزارش خبرگزاری شعر ایران-تارنا: در روز جمعه ۲۷ مهر ۱۴۰۳، دکتر علیزاده، کیوریتور نمایشگاه گروهی هنرمندان نوگرا در گالری کلکسیون، از علی عزتی برای سخنرانی پیرامون جایگاه و دستاوردهای انجمن هنرمندان خودآموخته ایران دعوت به عمل آورد. این سخنرانی با هدف تحلیل تاریخ هنر خودآموخته و تبیین منشور انجمن برای علاقه‌مندان و مجموعه‌داران حوزه هنر برگزار شد.

در این نشست هنری، علی عزتی ضمن اشاره به مسیر شکل‌گیری و فعالیت‌های انجمن هنرمندان خودآموخته ایران، بر لزوم حمایت از هنرمندان خودآموخته به‌عنوان بخشی اصیل و بدیع از تاریخ هنر تأکید کرد. او بیان کرد که این انجمن با هدف حفظ و معرفی هنر خودآموختگی از دوران باستان تا عصر حاضر، در تلاش است تا تعریفی جدید از ارزش‌های هنری خودجوش و بدون قالب را در فضای هنری کشور ارائه کند.


عزتی در سخنان خود بر این نکته تأکید کرد که انجمن هنرمندان خودآموخته ایران همواره در پی احیای خلاقیت‌های فردی و استعدادهای هنری ناشی از انگیزه‌های درونی بوده است. وی بیان داشت که فعالیت‌های انجمن، برخاسته از رسالتی در راستای غنی‌سازی ظرفیت‌های خلاقانه‌ای است که از گذشته‌های دور در انسان‌ها وجود داشته و به زبانی نوین به‌عنوان ژانر خودآموختگی بروز یافته است.


عزتی در ادامه با اشاره به اهداف انجمن، توضیح داد که منشور این نهاد شامل سه محور اصلی «کشف خلاقیت‌های ناب انسانی»، «معرفی آثار خودآموخته به جهان» و «حفاظت از این آثار برای نسل‌های آینده» است. او افزود که انجمن در نظر دارد با معرفی هنرمندان خودآموخته و فراهم کردن بسترهای مناسب برای آن‌ها، زمینه‌های لازم برای تثبیت و توسعه این ژانر را فراهم سازد.



وی همچنین به مؤلفه‌های خاص ژانر خودآموختگی اشاره کرد و این ویژگی‌ها را در چند نکته بیان نمود: عدم وابستگی به قالب‌ها و سبک‌های خاص، خلق اثر بدون الگوگیری از آثار هنری مرسوم و به‌کارگیری خلاقیت‌های درونی. او اضافه کرد که این ژانر برخلاف سبک‌های سنتی، بر پایه خیال‌پردازی و تجربیات شخصی هنرمندان استوار است و به‌نوعی تاریخ شفاهی ملل مختلف را نیز دربرمی‌گیرد.


یکی از دستاوردهای مهم انجمن، تألیف مانیفست ژانر خودآموختگی است که به‌عنوان مرجعی موثق از این ژانر در پنج زبان در حال ترجمه می‌باشد. عزتی توضیح داد که این مانیفست نه‌تنها به مستندسازی ژانر خودآموختگی کمک می‌کند، بلکه توجه جهانیان را نیز به اهمیت این ژانر جلب خواهد کرد و گامی مؤثر در راستای حفظ این آثار برای نسل‌های آینده است.


عزتی در پایان گفت که هنر خودآموخته به‌عنوان زبانی معیار برای بیان خلاقیت‌های انسانی، توانسته است جایگاهی اصیل و ارزشمند در تاریخ هنر جهان به خود اختصاص دهد. او تأکید کرد که از رهگذر این ژانر، جوهره خلاقانه‌ای که به‌صورت خودانگیخته در آثار هنری بروز پیدا می‌کند، نماینده‌ای شایسته برای معرفی میراث هنری سرمدی است.


اتمام خبر/





اخبار پیشنهادی

برچسب ها: خبرگزاری شعر تارنا علی عزتی انجمن شاعران خود آموخته

اشتراک گذاری :

مطالب مرتبط

    نظرات


    لطفا نظرات خود را به زبان فارسی بنویسید و از نوشتن آن با الفبای لاتین خودداری کنید.