1403/11/3   اخبار کوتاه   کدخبر: 13146   نظر: 0   بازدید: 1099   خبرنگار: فهیمه علمداری چاپ

محدثی خراسانی: انقلاب شعر را مردمی کرد و دایره آن را از محدودیت‌ها خارج ساخت

محدثی خراسانی

«مصطفی محدثی خراسانی: انقلاب اسلامی شعر را از برج عاج پایین آورد و به دل مردم برد؛ دایره شعر انقلاب و دفاع مقدس باید گسترده‌تر از تعریف‌های محدود باشد.»

به گزارش خبرگزاری شعر ایران-تارنا: به نقل از مهر، مصطفی محدثی خراسانی، شاعر پیشکسوت انقلاب، در گفتگویی تأکید کرد که نباید دایره شعر انقلاب و شعر دفاع مقدس را محدود کرد. به گفته وی، شعر انقلاب مفهومی گسترده دارد که فراتر از مقطع زمانی خاص انقلاب و جنگ است. این شعر می‌تواند به موضوعات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی هم بپردازد، زیرا فرهنگ ایثار و شهادت که از جنگ به جامعه وارد شد، تأثیر زیادی بر این حوزه‌ها گذاشت. محدثی‌خراسانی معتقد است که درک محدود از این شعر، بسیاری از آثار مهم را از دایره شعر انقلاب خارج می‌کند.


محدثی خراسانی همچنین به تأثیرات انقلاب اسلامی بر شعر معاصر اشاره کرد و گفت که انقلاب باعث شد شعر از برج عاجی که برایش ساخته شده بود، پایین بیاید و مردمی‌تر شود. وی افزود که قبل از انقلاب، تصور از شاعر به‌گونه‌ای بود که باید فردی با جایگاه خاص و ژست ویژه‌ای می‌بود، اما انقلاب این نگاه را تغییر داد و شعری با زبان ساده‌تر و ارتباطی‌تر بین مردم ایجاد شد. او همچنین از ظهور مفهوم «شعر جوان» پس از انقلاب سخن گفت و آن را یکی از دستاوردهای انقلاب در عرصه شعر دانست.


این شاعر پیشکسوت در ادامه به تحولات در شعر زنان بعد از انقلاب اشاره کرد و گفت که قبل از انقلاب، تعداد شاعران زن در ادبیات فارسی بسیار محدود بود، اما پس از انقلاب، با ظهور شاعران زن با استعداد و پرشمار، تحولی چشمگیر در شعر زنان ایران پدید آمد. او در نهایت خاطره‌ای از مرحوم قیصر امین‌پور و سیدحسن حسینی نقل کرد که هر دو از کیفیت بالای شعر جوانان پس از انقلاب و تأثیر آن در جریان‌سازی شعر انقلاب سخن گفته‌اند. محدثی خراسانی این دیدگاه‌ها را تأیید کرده و معتقد است که شعر جوانان امروز با آثار خود به همان درخشندگی که شاعران پیشین در دهه اول انقلاب داشتند، ادامه‌دهنده مسیر شعر انقلاب هستند.


اتمام خبر/

اخبار پیشنهادی

برچسب ها: شعر انقلاب مصطفی محدثی خراسانی

اشتراک گذاری :

اخبار مرتبط

    نظرات


    لطفا نظرات خود را به فارسی بنویسید و از الفبای لاتین خودداری کنید.