نوزدهمین جشنواره بینالمللی شعر
به گزارش خبرگزاری شعر ایران-تارنا: نوزدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر با معرفی برگزیدگان در بخشهای مختلف شعر کلاسیک، نو، محاوره و پژوهش ادبی، عصر روز دوم اسفندماه در تالار حافظ شیراز به کار خود پایان داد. این مراسم با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شاعران و ادبای برجسته از کشورهای فارسیزبان همچون قرقیزستان، قزاقستان، پاکستان، افغانستان و تاجیکستان برگزار شد.
فریبا یوسفی، دبیر علمی جشنواره، در مراسم اختتامیه با اشاره به جایگاه شعر در جهان امروز، گفت: «شعر چراغ روشن حکمت و معرفت است و کلمه، منشأ این چراغ است. در جهان ناآرام امروز، عشق و عرفان که از بنیانهای شعر فارسی هستند، کمتر درخشیدهاند. اما شعر تا زمانی که به این دو بال مجهز باشد، میتواند در همه عرصههای زندگی پرواز کند.»
وی همچنین به آمار آثار ارسالشده به جشنواره اشاره کرد و افزود: «در این دوره، یکهزار و ۳۳ عنوان کتاب در بخش شعر کلاسیک بررسی شد که از میان آنها ۵۰ اثر به مرحله نهایی راه یافتند. همچنین در بخش شعر سپید و نیمایی از ۸۵۵ کتاب، ۴۰ اثر و در بخش شعر محاوره و ترانه نیز ۷۴ اثر به مرحله نهایی رسیدند.»
در بخش شعر کلاسیک، دو اثر «شبانماه» سروده فاطمه عارفنژاد و «کوهزاد» سروده قادر طراوتپور از انتشارات شهرستان ادب به صورت مشترک برگزیده شدند. همچنین مجموعه «خونبرگ» سروده عباس کیقبادی از انتشارات گفتمان اندیشه معاصر به عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی شد.
در بخش شعر نو، دو اثر «آنقدر تلخ که فراموش میکنی شکلات است» سروده فاطمه گیلانی از انتشارات سوره مهر و «زن آتش» سروده حسنا محمدزاده از نشر ایهام به صورت مشترک برگزیده شدند. مجموعه «تو رفتهای یا من؟» سروده محمدرضا روزبه از انتشارات فصل پنجم نیز به عنوان اثر شایسته تقدیر شناخته شد.
در بخش شعر محاوره، دو اثر «چهیل» سروده سامی تحصیلداری از انتشارات دالاهو و «نَه نِه» سروده الهه رشیدی از انتشارات ریما به صورت مشترک شایسته تقدیر شدند.
همچنین در بخش پژوهش ادبی، کتاب «شاعران در جستوجوی جایگاه: نگاهی دیگر به تحول شعر فارسی» به قلم مسعود جعفری جزی از انتشارات نیلوفر و «فهلویات: پژوهشی در اشعار بازمانده از زبان ادبی مشترک عراق عجم و آذربایجان» به قلم پژمان فیروزبخش از انتشارات محمود افشار به عنوان آثار شایسته تقدیر معرفی شدند.
در این مراسم از عبدالعلی دستغیب، منتقد ادبی ایرانی، و صفر عبدالله، ادیب قزاقستانی و عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی، به عنوان خادمان زبان فارسی تجلیل شد. همچنین شاعرانی از کشورهای پاکستان و قرقیزستان به شعرخوانی پرداختند.
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در سخنرانی خود با اشاره به نقش شعر در گسترش زبان فارسی، گفت: «زبان فارسی بهعنوان زبان میانجی ملتهای مختلف در افق جغرافیایی وسیعی عمل کرده است. بخش مهمی از این نفوذ و گسترش مدیون شعر بوده است. شعر سهم قابل توجهی در حفظ و گسترش زبان فارسی در قرنهای متوالی داشته و توانسته ارتباط تاریخی و تمدنی ایجاد کند.»
وی افزود: «اگر امروز میتوانیم اشعار سعدی و حافظ را بفهمیم و از آن لذت ببریم، به برکت تلاش شاعران در طول این هزار سال است. شعر نهتنها زبان فارسی را زنده نگه داشته، بلکه به غنیسازی واژگان و استانداردسازی زبان نیز کمک کرده است.»
نوزدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر با معرفی برگزیدگان و تجلیل از پیشکسوتان شعر و ادب فارسی، در شهر شیراز، پایتخت شعر و ادب ایران، به کار خود پایان داد. این جشنواره نهتنها فرصتی برای معرفی شاعران جوان و نوآور بود، بلکه گامی دیگر در راستای ترویج و حفظ زبان فارسی در سطح جهانی برداشت.
اتمام خبر/
برچسب ها: جشنواره شعر فجر شیراز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نوزدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر فریبا یوسفی