به گزارش خبرگزاری شعر ایران-تارنا:همزمان با زادروز محمدعلی بهمنی، شاعر نامدار و نوگرای هرمزگانی، مراسم رونمایی از طرح یادمان مزار وی با حضور شاعران، مسئولان فرهنگی و دوستداران شعر فارسی، سهشنبه شب ۲۶ فروردینماه در فرهنگسرای طوبی بندرعباس برگزار شد. طراحی این یادمان توسط شهابالدین ارفعی انجام گرفته و اجرای آن با حمایت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان و خانه ادبیات بهمنی صورت گرفته است.
در این مراسم، علی رضایی، پژوهشگر و نویسنده هرمزگانی، با یادآوری تأثیر سه چهره مهم شعر معاصر—سیمین بهبهانی، حسین منزوی و محمدعلی بهمنی—بر هویت غزل فارسی گفت: «بهمنی غزل را از گوشه انزوا بیرون کشید و آن را دوباره در جان ادبیات جاری کرد. او در برابر فراموشی شاهکارهای سنتی چون شاهنامه، مثنوی و قصیده، با غزل ایستاد و از آن صیانت کرد.»
محمد آشوری تازیانی، استاندار هرمزگان نیز با اشاره به جایگاه فکری بهمنی گفت: «بهمنی تنها در تولد جسمانیاش خلاصه نمیشود؛ تولد فکری اوست که جاودانگیاش را رقم زده. ما متعهدیم یادمانی درخور برای این شاعر بزرگ بسازیم.»
در بخش دیگر مراسم، سیدعباس سجادی، شاعر و مدیر فرهنگی با خوانش بیتی از بهمنی که هویت شعری او را تبیین میکرد، اظهار داشت: «راز ماندگاری بهمنی، در عاطفه سرشار، منش بزرگوارانه و تواضعش بود. او با نسل جوان شعر مهربان بود و آنها را دلگرم میکرد.» وی همچنین بر اهمیت احیای کنگره شعر و داستان هرمزگان تأکید کرد و آن را میراثی ارزشمند دانست که بهمنـی را به این خطه پیوند زده است.
در ادامه، علیاکبر فاضلی، شاعر جوان اهل رودان، غزل خود با عنوان «غمی بزرگتر از منی در من» را خوانش کرد؛ شعری که به عنوان اثر برتر از میان آثار ارسالی شاعران هرمزگان برگزیده شده بود. همچنین، آیه بهمنی، دختر محمدعلی بهمنی، با اجرای دکلمهای از احساسات خود نسبت به فقدان پدرش سخن گفت: «اولین سالی که سال بدون تو تحویلم شده است...»
محمدعلی بهمنی، شاعر، ترانهسرا و عضو فعال جامعه ادبی کشور، متولد ۲۷ فروردین ۱۳۲۱ در بندرعباس بود. او در ۹ شهریورماه ۱۴۰۳ در تهران درگذشت و بنا به وصیت خود در ضلع شرقی فرهنگسرای شهید آوینی بندرعباس به خاک سپرده شد. شعر او تلفیقی از سنت و نوگرایی بود و توانست صدای غزل را در روزگار معاصر، همچنان زنده و مؤثر نگه دارد.
اتمام خبر/
برچسب ها: تارنا محمدعلی بهمنی هرمزگان سیدعباس سجادی