به گزارش خبرگزاری شعر ایران-تارنا: این اثر بخشهایی از زندگینامه، تحصیلات، فعالیتها، اشعار و تألیفات دکتر بسمالله شریفی را در کنار روایتهایی از تأسیس و فعالیتهای بنیاد جهانی سخنگستران سبزمنش در ۳۲ کشور، بهویژه ازبکستان، در بر میگیرد.
عناوینی چون «دکتر بسمالله شریفی در آیینهی شاعران» و «دیدگاه نخبگان صاحبنظر دربارهی ایشان» نیز زینتبخش کتاباند.
این کتاب پس از طی مراحل قانونی شامل دریافت شابک بینالمللی، ردهبندی کنگره، ردهبندی دیویی و شماره کتابشناسی ملی، از سوی واحد انتشاراتی سبزمنش و انتشارات زهره علوی با طراحی جلد عبدالله نیازی (عبدالبصیر مهاجر) منتشر شده است.
زرینه رحمتآوه کتاب را به خانوادهاش، خانواده بزرگ سبزمنش، فارسیزبانان جهان بهویژه شاعران و فرهیختگان اوزبیکستان و تاجیکستان، و شخص دکتر بسمالله شریفی تقدیم کرده و در مقدمه آورده است:
کتاب «سفیر معرفت»، در حقیقت گذاشتن نخستین گام در مسیر معرفی شخصیتی فرهیخته چون دکتر بسمالله شریفی است؛ شاعری، نویسندهای، روزنامهنگاری و مؤلفی پرکار با ۲۸ عنوان کتاب و دبیرکل اجرایی بنیاد جهانی سخنگستران سبزمنش. زمانی که نگارش این اثر را آغاز کردم، گمان میکردم اولین کسی هستم که به زندگینامه و دستاوردهای ایشان میپردازم، اما با جستوجو دریافتم که پیش از من شخصیتهایی از کشورهای مصر، افغانستان و ایران نیز آثاری در این زمینه تألیف کردهاند.
نمونههایی از این آثار عبارتاند از:
«غزنه در آیینه شعر» تا شناسنامه و دستاوردهای مؤلف آن (دکتر بسمالله شریفی)، نوشتهی دکتر اسماء أمین حسن فرحات (دانشگاه الازهر، مصر) و ترجمهی دکتر سید ابراهیم حکمت (دانشگاه آریا، افغانستان)؛
«چشمهی مهر»؛ زندگینامه و تحلیل اشعار دکتر شریفی، نوشتهی استاد نادیه روشنگر انوری، نشر سارات و بنیاد سبزمنش، ۱۴۰۰؛
«یک جهان تلاش و...» نوشتهی استاد رزیتا دغلاوینژاد، نشر نوآوران شریف تهران، ۱۴۰۲.
در بخش پایانی کتاب، اشعار و دیدگاههای چهل شخصیت فرهنگی از کشورهای مختلف دربارهی دکتر شریفی گردآوری شده که تصویری جامع از جایگاه ادبی و اجتماعی ایشان ترسیم میکند.
در بخشی از مقدمهی کتاب، به قلم استاد عالم پنجیزاده (سردبیر روزنامهی خاور، شاعر و روزنامهنگار)، آمده است:
این اثر سرچشمهای معرفتی است که اندیشهها، افکار و تجربههای ارزشمند یکی از شخصیتهای فرهنگی دوران ما را در خود جای داده است. مؤلف، فعالیتهای علمی، فرهنگی و ادبی دکتر بسمالله شریفی را با نثری روان و نکتهسنج به تصویر کشیده و هر بخش کتاب، درسی از حکمت و تکامل است.
همچنین یکی از سرودههای زرینه رحمتآوه با عنوان «ما و تو همسایهی دیرینهایم»، به دکتر شریفی تقدیم شده که در بخشی از آن آمده:
ما و تو ای دوست از یک ریشهایم
همتبار و همدل و همپیشهایم
همزبان هستیم و هم نام و نشان
همجوار هستیم و یار و همزمان
دردهای توست، جانا، درد من
رنگ زرد توست، رنگ زرد من
گر تو خوشحال هستی، خوشحالم رفیق
گر تو دلگیر هستی، مینالم رفیق
برچسب ها: بسم الله شریفی سخن گستران سبزمنش زرینه رحمتآوه سفیر معرفت