1402/02/09   هنر   news code: 1635   Opinion: 0   Visit: 1257   Reporter: زهره رضوانی Publish

ژن آزاد اندیشی کشف شد

آیا آزاد اندیشی، با وجود کشف ژن آن، به معنای واقعی قابل تحقق است.

آیا آزاد اندیشی، با وجود کشف ژن آن، به معنای واقعی قابل تحقق است.

مفهوم «آزاد اندیشی» در نگاه اول بسیار ساده و واضح به نظر می‌رسد، اما با تعمق در آن بزودی عمق معنایی آن که همراه با پیچیدگی است رخ می‌نماید.

به گزارش خبرگزاری شعر ایران- تارنا: به نقل از  واحد مرکزی خبر، «جیمز فولر» به عنوان صاحب نظری مهم و سرپرست گروهی از پژوهشگران در «دانشگاه کالیفرنیا» گفت: اینکه افراد صرفا در سنین نوجوانی زندگی اجتماعی فعال و دوستان زیادی داشته باشند دلیلی بر روشنفکر بودن آنها در سنین بالاتر نیست، زیرا وجود ژن گیرنده ماده دوپامین DRD۴ در بدن نیز در این رویه بی‌تاثیر نیست.


این پژوهشگران پس از مطالعه اطلاعات ژنتیک دو هزار نفر در مرکز ملی مطالعات بهداشت و سلامت بزرگسالان آمریکا، دریافتند؛ افرادی که دارای نوع خاصی از ژن DRD۴ هستند و در سنین نوجوانی دوستان زیادی دارند در بزرگ‌سالی اشخاصی روشنفکر و آزاداندیش خواهند شد.این پژوهشگران پیش‌تر، به ارتباط بین این ژن با رفتار نوگرایانه در افراد پی برده بودند.به گفته محققان، این یافته‌ها نشان می‌دهد گرایش‌ها و وابستگی‌های سیاسی صرفا بر اساس نوع محیط اجتماعی افراد تعریف و معین نمی‌شود.


کسانی که به‌طور میانگین دوستان زیادی دارند، در معرض فاکتورها و شیوه‌های زندگی اجتماعی گوناگونی قرار خواهند گرفت که باعث می‌شود بیش از دیگران آزاداندیش و روشنفکرتر باشند.نتایج این تحقیق در نشریه تخصصی سیاست The Journal of Politics منتشر شده است.بعضی طرح مسئله آزاد اندیشی و اساسا اصطلاح آن را از قرن هجدهم در مغرب زمین می‌دانند.


واژه آزاد اندیشی معادل Freethinker برای نخستین بار در انگلستان توسط آنتونی کالینز ( ۱۷۲۹-۱۶۷۸ ) به کار رفت. وی در مهمترین کتابش به عنوان «گفتاری در باب آزاد اندیشی»(A Discourse of free Thinking ) که در سال ۱۷۱۳ منتشر کرد به تفصیل در‌باره مفهوم و مصادیق آزاد اندیشی سخن گفت.


اتمام خبر/

Suggested news

Labels: خبرگزاری شعر تارنا زهره رضوانی ژن آزاد اندیشی روشنفکری صادق هدایت دکتر شریعتی جیمز فولر آزاد اندیشی

share :

Related posts

    Comments


    Please write your comments in Farsi and avoid using Latin alphabet.