1402/12/25   شعرنو   کدخبر: 2798   نظر: 1   بازدید: 9046   خبرنگار: زهره رضوانی چاپ

خانه فروغ در آتش چهارشنبه سوری

خانه فروغ در آتش چهارشنبه سوری
خانه فروغ در آتش چهارشنبه سوری

دیوار خانه پدری فروغ فرخزاد در محله امیریه تهران مورد اصابت نارنجک دستی قرار گرفت،در روزهای گذشته تصاویری از تخریب کتیبه‌های هخامنشی گنج نامه در استان همدان و پل خواجوی اصفهان در شب چهارشنبه‌سوری منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری شعر ایران-تارنا: فروغ فرخزاد در کتاب تولدی دیگر از خانه پدری‌اش می‌گوید:


«کوچه‌ای هست که قلب من آن را

از محله‌های کودکی‌ام دزدیده‌است»


کوی خادم آزاد در محله امیریه تهران، متشکل از دو کوچه است که به یکدیگر متصل می‌شوند؛ یکی به خیابان مولوی امروز می‌رسد و دیگری به خیابان ولیعصر؛ «خیابان دراز لکه‌های سبز». خانه پدری فروغ فرخزاد در نقطه اتصال این دو کوچه قرار دارد. پس از چند سال کش و قوس، سرانجام توسط شهرداری به تملک درآمده و کارهای مرمت و بازسازی آن آغاز خواهد شد. سازمان میراث فرهنگی نیز پس از قول‌هایی که شهرداری برای حفظ این خانه داده بود، در مهرماه خبر ثبت ملی این خانه را منتشر کرد.


به گفته پوران فرخزاد، خواهر فروغ، که خود یک شاعر و پژوهشگر است، پدرشان سروان محمد فرخزاد (که بعدها سرهنگ شد)، این خانه را سال‌ها پیش در میان باغی در این کوچه بنا کرده بود. اما اکنون خبرها و تصاویر نشان می‌دهند که درب و دیوارهای این خانه تحت حمله نارنجک قرار گرفته‌اند.


کوچه‌ای هست که در آنجا

پسرانی که به من عاشق بودند، هنوز

با همان موهای درهم و گردن‌های باریک و پاهای لاغر

به تبسم‌های معصوم دخترکی میاندیشند که یکشب او را

باد با خود برد

کوچه‌ای هست که قلب من آنرا

از محل کودکیم دزدیده ست



خانه فروغ در آتش چهارشنبه سوری


در دل یکی از صخره‌های کوهستان الوند، در فاصله ۵ کیلومتری غرب همدان و در انتهای دره ی عباس‌آباد، سنگ نوشته‌هایی که به گنج‌نامه معروف است، به چشم می‌خورد. این سنگ‌نوشته‌ها حاوی نوشتارهایی از دوران داریوش بزرگ و خشایارشاهیان هخامنشی است. هر کدام از این کتیبه‌ها در سه ستون ۲۰ سطری به زبان‌های پارسی باستان، زبان ایلامی و زبان بابلی نوشته شده‌اند. 


متاسفانه، این سنگ‌نوشته‌های تاریخی اخیرا توسط فرد یا افرادی با استفاده از بمب دست‌ساز در شب چهارشنبه سوری تخریب شده‌اند.


پل خواجو، یکی از جاذبه‌های گردشگری در استان اصفهان، یک یادگار بی‌نظیر از دوران صفوی است. این پل تاریخی بر روی رودخانه زاینده‌رود و در ضلع شرقی سی‌وسه پل واقع شده است. طول این پل زیبا ۱۳۳ متر و عرض آن ۱۲ متر است و دارای ۲۳ ستون است. این پل جزو شاهکارهای معماری ایرانی است. اما متأسفانه در همین اواخر، به دلیل شادمانی، اعتراض یا هر چیزی که می‌خواهید بنامید، از سوی افرادی به وسیله نارنجک‌های دست‌ساز آسیب دیده است.




اتمام خبر/

اخبار پیشنهادی

برچسب ها: شعر نو خبرگزاری شعر تارنا فروغ فرخزاد چهارشنبه سوری خانه فروغ فرخزاد گنج نامه میراث فرهنگی

اشتراک گذاری :

مطالب مرتبط

    نظرات


    لطفا نظرات خود را به زبان فارسی بنویسید و از نوشتن آن با الفبای لاتین خودداری کنید.