1398/7/27   طنز   کدخبر: 802   نظر: 0   بازدید: 107   خبرنگار: چاپ

اکبر کتابدار:

-نوشتن شعر طنز دشوارتر از شعر معمولی است   -

-نوشتن شعر طنز دشوارتر از شعر معمولی است  -

اکبر کتابدار نوشتن شعر طنز را به مراتب دشوارتر از شعر معمولی دانست و گفت: شاعر طنزپرداز ابتدا باید دانش و شناخت قبلی درباره ادبیات و شعر داشته باشد و سپس با رعایت یک سری نکات و قواعد، شعر طنز بسراید.

 

اکبر کتابدار نوشتن شعر طنز را به مراتب دشوارتر از شعر معمولی دانست و گفت: شاعر طنزپرداز ابتدا باید دانش و شناخت قبلی درباره ادبیات و شعر داشته باشد و سپس با رعایت یک سری نکات و قواعد، شعر طنز بسراید.

 

این طنزپرداز در کارگاه ادبی طنز که با حضور جمعی از شاعران و طنزپردازان در حوزه هنری یزد برگزار شد، با اشاره به تاریخچه طنز و مقاطع تاریخی که طنز در آن رخ داده است، به تشریح مبانی طنز پرداخت و درباره اهمیت و جایگاه آن در ادبیات فارسی و زندگی اجتماعی مطالبی را بیان کرد.

 

 این نویسنده و پژوهشگر به ظرایف، ویژگی‌ها و تأثیرگذاری یک اثر طنز اشاره کرد و با برشمردن برخی نمونه‌های تاریخی قبل و بعد از مشروطیت، از طنز آن دوران و تأثیرش بر روحیه مردم آن روزگار سخن گفت.

 

کتابدار اظهار کرد: در آن دوران با توجه به نبود وسایل ارتباط جمعی و رسانه‌های تصویری و مکتوب، تنها وسیله‌ای که مردم می‌توانستند از آن استفاده کنند زبان شعر بود، هرچند روزنامه‌های اندکی نیز وجود داشت.

 

وی ادامه داد: از این رو خیلی از بزرگان شعر و ادب از جمله مرحوم دهخدا و سیداشرف‌الدین حسینی(نسیم شمال) که جزو پیشقراولان طنز روزگار ما هستند، سعی می‌کردند با شعر بسیاری از موضوعات اجتماعی، مسائل، مشکلات و دغدغه‌های مردم را به گوش مسئولان حکومتی برسانند.

 

این نویسنده و پژوهشگر خواندن و تمرین را از مهمترین عوامل ارتقای توانمندی طنزپردازان جوان دانست و گفت: معتقدم استان یزد ظرفیت‌های بسیار خوبی در عرصه شعر و ادبیات به ویژه طنز دارد که امیدوارم با برگزاری محافل ماهانه طنز در حوزه هنری استان، طنزپردازان نامی از این محفل به حوزه طنز کشور معرفی شوند.

 

وی به لطافت طبع یزدی‌ها و آثار قوی و غنی طنزپردازان این دیار اشاره و اظهار کرد: برپایی محفل طنز استان زمینه مناسبی را برای شناسایی استعدادهای کمتر شناخته‌شده و معرفی و درخشش آنان در جشنواره‌ها و محافل ادبی کشور فراهم می‌کند.

 

این طنزپرداز با اشاره به تأکید پیامبر اسلام(ص) و ائمه اطهار (علیهم السلام) مبنی بر شاد کردن دل مؤمن، گفت: این محفل می‌تواند به این جریان نیز کمک و با خلق آثار ارزشمند، شادی و نشاط به جامعه تزریق کند.

 

 

اخبار پیشنهادی

برچسب ها: اکبر کتابدار

اشتراک گذاری :

مطالب مرتبط

    نظرات


    لطفا نظرات خود را به زبان فارسی بنویسید و از نوشتن آن با الفبای لاتین خودداری کنید.