شاعر لبنانی در اختتامیه ششمین جشنواره بینالمللی شعر انقلاب، غزلی با عنوان «پیراهن یوسف» قرائت کرد و گفت: معتقدم میتوان در چارچوب مقاومت، حضرت یوسف را نیز محسوب کرد، چرا که او مقاوم بود به ما یاد داد انسان زیبا زاده نمیشود بلکه زیبا زندگی میکند. آیین اختتامیه ششمین جشنواره بینالمللی شعر انقلاب (چهارشنبه ۸ دی) با حضور محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری و جمعی از مدیران و معاونین حوزه هنری در شیراز برگزار شد. احد دهبزرگی نخستیم شاعری بود که در این برنامه دو شعر خواند. یکی را به شخصی که همه عالم هستی پیش او سر فرود آوردهاند تقدیم کرد و در ادامه سرودهای با نام عروسک با لهجه شیرازی خواند. مرتضی امیری اسفندقه دبیر علمی جشنواره برای ارائه گزارش حاضر شد و گفت: ما در شیراز شعرخوانی شاعران را داشتیم اما برای برگزاری این جشنواره از انقلاب، رهبر انقلاب و شهدای انقلاب همچنین پیشکسوتان شعر انقلاب تشکر میکنم چون اگر نشانهای در من از هنر و دانش بود که دبیری هنری جشنواره را بر عهده گیرم به واسطه این بزرگان بود. وی در ادامه با تشکر از جوانانی که به فراخوان لبیک گفتند، افزود: این جوانان با مشارکت خود و ارسال آثار نشان دادند خوب و زیبا میسرایند. باید از داوران نیز تشکر کنم که در زمره بهترینها بودند. امیری اسفندقه در پایان سخنان خود یادآوری کرد: سرمایه انقلاب اسلامی شعر، طراوت و تازگی است. امیدوارم به عنوان دبیر دوره ششم توانسته باشم پیام این دوره را منتقل کنم.
* بوسه شاعر سوری بر پرچم ایران و سوریه در ادامه شاعر لبنانی با نام شوقی بُزی پس از دریافت هدیهاش شعری با موضوع مقاومت خواند و گفت: از جنوب لبنان آمدم، هر گلی در باغ ما میروید قصه هزاران شهید را میگوید و هر بادی که میوزد حامل سپاس مردم لبنان از ایران است. من شعری تحت عنوان «پیراهن یوسف» میخوانم و معتقدم میتوان در چارچوب مقاومت، حضرت یوسف را نیز محسوب کرد، چرا که او مقاوم بود به ما یاد داد انسان زیبا زاده نمیشود بلکه زیبا زندگی میکند. به گفته وی، وضعیت لبنان و ایران نشان میدهد ما یوسفی داریم، در شعر خودم به 3 پیراهن اشاره میکنم: اول تجربه، دوم شهوت و سوم پیراهنی که بینایی را به پدر یوسف برگرداند. هیلانه عطاءالله از کشور سوریه از جمله دیگر مهمانان بینالملل بود که از وی تقدیر شد. او هنگامی که روی سن قرار گرفت دو پرچم ایران و سوریه را بلند کرد و بوسید که با استقبال حاضران مواجه شد. کرماللهی مدیر حوزه هنری شیراز در سخنانی کوتاه از مردم این شهر تقدیر کرد و در ادامه مستند مربوط به جشنواره در این مراسم پخش شد. محمود حبیبی کسبی غزلی کوتاه درباره حضرت زهرا خواند. در ادامه صادق رحمانیان مدیر رادیو فرهنگ شعر خواند. ناصر فیض نیز شعر «گل در بر می در کف و معشوق به کام است» که با محتوای طنز نوشته شده برای حاضران خواند. یوسفنیا شعری با اسم از قلب زمین را قرائت کرد.
* شعر انقلاب آرمانساز، هدایتگر و مسئول است محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری در اختتامیه ششمین جشنواره شعر انقلاب تصریح کرد: از حضور شاعران خارجی همافق با جمهوری اسلامی ایران تشکر میکنم و خدا را سپاسگزارم که به ما توفیق داد این جشنواره را در شیراز پایتخت فرهنگ ادب و هنر برگزار کنیم. شهری که سیر تکاملی خود را طی میکند. وی با بیان اینکه اگر بنا باشد با نگاه به آثار بزرگان ویژگیهای شعر انقلاب را بازگو کنیم، گفت: در این صورت با توجه به آثار قادر طهماسبی فرید باید بگویم شعر انقلاب آرمانساز، هدایتگر و مسئول است که راوی حماسههای انقلاب است و شعر ایامالله شمرده میشود. بر این مبنا شاعر انقلاب فردی است که به ایام الله توجه دارد. رئیس حوزه هنری تصریح کرد: الحمدلله شعرای ما از پیروزی انقلاب، دفاع مقدس و روزهای سرنوشتساز زیاد یاد کردهاند. ما نیز در آستانه یومالله 9 دی هستیم، روزی که ملت ما حماسه آفریدند که اگر این اتفاق رخ نمیداد ممکن بود نسخهای که امروز در سوریه اجرا شد برای ما نوشته شود تا ما چنین سرنوشتی داشته باشیم. مومنی در پایان سخنان خود افزود: ستایش میکنیم کسانی را که زحمت فریاد بر حقیقت را به خاموشی منفعت ترجیح دادند و شما اینگونه هستید.
* اسامی برگزیدگان بخشهای مختلف در بخش مجموعه شعر نو نفر اول؛ عباس باقری، نفر دوم اسماعیل محمدپور و نفر سوم اشکان پناهی از کرمانشاه بود. برگزیدگان بخش مقاله عبارتند از؛ نفر اول غزاله صباغیان طوسی، نفر دوم اسماعیل محمدپور از گیلان و نفر سوم نجمه طاهری از کرمان. برگزیدگان بخش تکاثر با موضوع شعر نو عبارتند از؛ در این بخش هیأت داوران فردی را بهعنوان نفر برگزیده اول معرفی نکرد، اما هدیه رتبه دوم به مصطفی توفیقی از مشهد تخصیص یافت، اما جایزه نفر سوم مشترکاً به علی سلیمانی از تهران و محمد برزگر از استان فارس اختصاص یافت. در بخش مجموعه شعر کهن هیأت داوران جایزهای را به نفر اول اعطا نکرد، اما در این بخش محمدحسین ملکیان بهعنوان نفر دوم و خدابخش صفادل از خراسان رضوی رتبه سوم را کسب کرد. لازم به توضیح است در بخش تکاثر شعر نو هیأت داوران هیچ اثری را حائز رتبه اول، دوم و سوم ندانستند. در این جشنواره در بخشهای مختلف افرادی بهعنوان شایسته تقدیر معرفی شدند. امانالله میرزایی در بخش تکاثر شعر نو، امیر خسروی، پیام جهانگیری، ملیحه سادات قاضی و مریم فرضی در این بخش تقدیر شدند. ساجده تقیزاده شایسته تقدیر در بخش پژوهش و محور کتاب شناخته شد و رضا نیکوکار در بخش مجموعه شعر کهن مورد تقدیر قرار گرفت. این گزارش میافزاید؛ جایزه ویژه دوره ششم جشنواره شعر انقلاب به سه چهره پیشکسوت با نامهای مرحوم نصرالله مردانی، سیدمحمود سجادی و قادر طهماسبی اهدا شد. همچنین هدیه ویژه دبیر هنری جشنواره به رضا نیکوکار شاعر گیلانی اهدا شد. اما به دلیل برگزاری جشنواره در بُعد بینالمللی، سید احمد حسینی از پاکستان، زامیق محموداف از جمهوری آذربایجان، شاهمنصور خواجهاف از کشور تاجیکستان، محمود سرخو از کویت، محمدامین الکرخی عراقی مقیم هلند و هیلانه عطاءالله از کشور سوریه و شوقی بزی از کشور لبنان تقدیر شدند. کد خبر: 194 منبع: